КЛУБ „ИКЕБАНА КАГЕЦУ“

">


Икебаната е традиционно японско изкуство за подреждане на цветя. Думата икебана означава „Да дадем нов живот на цветята”
Всъщност, икебана е повече от подреждане на цветя. За практикуващите икебана, духовният аспект е много важен. Човек притихва, когато аранжира. Това му помага да бъде в настоящия момент и да оценява дори онова в природата, което преди му се е струвало незначително. Става по-търпелив и толерантен към различното не само в природата, но и у хората.

ЗАЩО ДА УЧАСТВАМ:

  • За да се докосна до философията на това изкуство, която се гради на любов и признателност към природата и стремеж към постигане на хармонично съжителство с нея.
  • За да усъвършенствам вкуса към външната среда
  • За да открия красотата, самият процес на откриване доставя естетическо удоволствие и е вид творчество.

За мен ли е:

Ти си на възраст между 12 и 16 години. Родителите са добре дошли да се включват във всяко занимание, напълно безплатно.

Какво ще усвоя:

Ние следваме учебниците на Училището „Согецу” в Токио, където основното обучение включва пет нива с по 20 урока. Ще започнем с първото ниво. Всеки урок е придружен със схемички и обяснения за правилата и принципите за създаване на една композиция. Всеки участник ще бъде снабден с всичко необходимо, за да направи своята композиция. За постигане на перфектния резултат ще ви помогне нашия екип. В края на обучението ще можете да получите сертификат от „Сдружение за икебана „Кагецу” за нивото, което си преминал/а.
Ще бъде забавно! Заниманието с икебана е едно прекрасно хоби!
“Всеки един от всяка националност има право да сподели щастието чрез икебана, щастие, което може да вдъхнови един живот и дори да промени неговото значение. Магията на икебана е безгранична и е голямо богатство!” - послание от училището “Согецу”.

Продължителност

Всяко ниво започва в началото на всеки учебен срок и продължава 14 седмици, 1 път седмично. Всяка среща продължава 2 часа и 30 минути.

Кой ще ви обучава?

Гостуват ни „Сдружение за икебана „Кагецу”, което означава „Цвете и луна” - последователи са на най-модерната школа за икебана „Согецу” в Токио и също така на Рима Мирска, която създаде първата Школа по икебана в България през 1995 г.

Твоят ментор е

Мария Кеменчеджиева

Мария Кеменчеджиева

Клубът води Мария Кеменчеджиева. Тя е дългогодишен член на Школата за икебана „Сога“, създадена от Рима Мирска през 1995 г. От 2010 г. до 2019 г. е председател на тази школа.
Работи неуморно за популяризирането на това традиционно японско изкуство в България и за укрепването на културния обмен и приятелските връзки между Япония и България. На 24 ноември 2017 г. в резиденцията на японския посланик в София се провежда официална церемония, на която Мария Кеменчеджиева е отличена с Почетната грамота на министъра на външните работи на Япония.
През 2019 г. заедно със съмишленици основава „Сдружение за икебана „Кагецу” и е избрана за негов Председател.
Мария Кеменчеджиева е сертифициран преподавател от училището „Согецу” в Токио.
Добави към началния екран
Stemico
Stemico.bg
Откажи Добави